08/03/2021

Tiada Kerja Ketika PKPB, Pelakon Popular Ini Lukis Gambar Mengagumkan Hanya 2 Hari

1 min read

Sehingga kini artis masih terkesan akibat COVID-19.

Sama seperti kebanyakan anggota masyarakat lain yang ‘terpaksa’ menghabiskan masa di rumah, golongan selebriti juga tidak terkecuali perlu patuh pada arahan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) agar terus berada di rumah.

Dalam ramai artis melakukan pelbagai kerja lain seperti memasak, menguruskan rumahtangga bersama anak-anak dan menghabiskan masa di media sosial, siapa sangka seorang pelakon popular ini berbakat dalam bidang seni lain.


Cuba bayangkan satu lukisan yang menunjukkan lokasi di Stesen Keretapi Kuala Lumpur dilukis dengan begitu teliti oleh aktor tersebut hanya mengambil masa selama 2 hari untuk disiapkan.

Selebriti tersebut iaitu Tong Eusoff berkongsi hasil lukisannya itu di media sosial sambil mengakui dia juga tidak bekerja ketika ini.

Lukisan bukan saja boleh dijadikan hobi masa lapang tetapi ia juga berupaya sebagai terapi diri pada seseorang dalam mengeksperimentasi apa yang difikirkannya.

Nampaknya Tony memang berbakat melukis dan mungkin dia boleh mencari pendapatan sampingan menerusi jualan karyanya di media sosial.

Mana tau rezeki PKPB, sekurangnya dia dapat pembeli. Tak salah mencuba.

  • kafebuzz.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *