17/01/2021

Tak Sabar Tonton Tiada Tajuk, Apa Kata Layan Komik Dulu…

1 min read

Lazimnya penyanyi hanya menyanyi.

Tapi lain pula kisahnya dengan penyanyi popular, Mawi. Pernah berlakon dan mempunyai bisnes sendiri, akhirnya impian untuk menghasilkan filem pertama berjudul Tiada Tajuk menjadi kenyataan.

Sebagai produser merangkap pengarah dan pelakon filem sendiri, Mawi mempunyai strategi tersendiri dalam memasarkan filemnya.

Selepas membuat kelainan mengadakan majlis pelancaran filem genre komedi Islamik di tepi jalan di depan pintu masuk Sogo Kuala Lumpur, Mawi turut memperkenalkan filemnya dalam versi komik!

Sebelum ini, pereka grafik terkenal, Kuku Besi mendedahkan konsep poster filem Tiada Tajuk dinspirasi daripada majalah komik tersohor, Gila-Gila. (Baca lagi: Kuku Besi Dedah Rahsia Poster Filem Tiada Tajuk).

Tidak cukup hanya buat peminat terpegun menyaksikan hasil poster tersebut, Mawi hiburkan peminat dengan aksi pelakon filemnya dalam bentuk komik yang dikenali sebagai ‘Sebuah Sketsa Kehidupan Tiada Tajuk”.

Sekarang sudah ada 2 episod. Nak tahu berapa banyak lagi episod komik istimewa ini akan muncul, peminat kena tunggu episod seterusnya.

komik1

– Kafebuzz.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *