26/01/2021

“Ada Korporat Keparat Bayar Undi” – Afdlin Shauki

1 min read

Bagi penganjur mengharapkan sesebuah program atau acara yang diterbitkan mendapat perhatian ramai penonton sehingga mencatat rating tinggi dan ‘trending’ di media sosial.

Penonton pula sememangnya teruja apabila melihat artis kegemaran mereka muncul di televisyen apatah lagi artis sendiri sudah tentu mengharapkan acara seperti majlis augerah menjadi platform untuk mereka buat ‘marketing’ dan seterusnya meraih perhatian bakal majikan untuk memberikan mereka tawaran kerja baru.

Begitu juga pandangan dikongsi pengarah dan pelakon filem terkenal, Afdlin Shauki terhadap senario majls anugerah ketika ini yang menggunakan populariti artis boleh dimanipulasi menerusi pembelian undi oleh artis itu sendiri mahupun pihak tertentu seperti syarikat korporat berkepentingan yang mahu menaikkan artis sebagai duta dan jenama mereka sendiri.

Menariknya, Afdlin mengakui populariti artis kini bukan lagi ditentukan peminat tetapi meruju sekelompok pihak tertentu. Mungkin apa yang diperkatakan Afdlin boleh dijadikan panduan pada peminat agar jangan terlalu fanatik terhadap artis kegemaran mereka.

image

– Kafebuzz.my

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *