22/01/2021

‘Drama’ Qu Puteh Selamatkan Acong

1 min read

Nasib penyanyi Acong bersaing dalam program pertandingan nyanyian popular, Gegar Vaganza 2 terselamat selepas mendapat imuniti.

Keputusan Acong sama ada perlu diselamatkan atau tidak menjadi ‘drama’ antara Datuk Seri Vida selaku penaja utama bersama juri, Datuk Ramli MS dan Datuk Khadijah Ibrahim (Khaty).

Acong menjadi peserta terakhir yang tinggal selepas enam peserta lain diumumkan mendapat lagu masing-masing untuk saingan separuh akhir pada minggu depan.

Enam peserta layak adalah Farahdhiya akan menyanyikan lagu Kau Kunci Cintaku nyanyian asal Ramlah Ram, Nassier Wahab (Biar Putih Tulang – Dinamik), Haiza (Flora Cinta – Min Malik), Siti Nordiana (Mengapa – Nicky Astria), Ezad Lazim (Tiada Lagi Kidungmu – Lefthanded) dan Azian Mazwan Safuan (Sedalam Mana Cintamu – Safura).

Pada saingan suku akhir malam tadi, persembahan Farahdhiya paling dinantikan ramai apabila menyanyikan lagu popular Metallica, Enter Sandman.

Tampil dengan penuh bertenaga dan lincah dalam penguasaan pentas, persembahannya mendapat pujian Ramli MS dan Khaty menyifatkan ia disampaikan dengan baik.

– Kafebuzz.my

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *